top of page

VORES ØL

BOLVÆRKSMATROSEN

På værtshusene i Gilleleje flokkes bolværksmatroserne om baren. Her er en øl udviklet specielt til dem.

Økologisk Pilsner

Alc. 5,5 % vol.

Brygget af økologisk bygmalt, humle og gær.

Tjekkisk-inspireret pilsner, som er lys i farven og har et hvidt skum. Brygget med mere humle end en traditionel dansk pilsner, men med en behagelig rund eftersmag.

RØDE MOR GRIB

Vejen til Gilleleje sydfra går gennem Gribskov. Tidligere var det ikke ufarligt. Ved landevejen ligger en jættestue, som kaldes ‘Mor Gribs Hule’. Sagnet fortæller, at den var bolig for den rødhårede tr oldkvinde Mor Grib. Hun skulle have lokket vejfarende til sig ved at fløjte, hvorefter hendes sønner dræbte og udplyndrede dem.

Økologisk Red Ale

Alc. 6,0 % vol.

Bl.a. brygget på Cara red malt, som giver et flot rødligt skær til den hvide skumkrone. Lidt restsødme, et strejf af frugt og en let humlet eftersmag.

FISKERPIGENS SANG

‘Fiskerpigens sang’ blev sunget for første gang i 1957 af Grete Klitgaard. Teksten handler om en ung kvinde, der venter på sin sømand. Han er draget ud på de store have, men i en storm går skibet ned. Netop som hun tror, han er druknet, går døren op. Måske er det historien om en Gilleleje-pige og hendes elskede sømand?

Økologisk Hvedeøl

Alc. 5,8 % vol.

Brygget på pilsner- og hvedemalt.

Har en let syrlig og frugtagtig mag. Krydret med koriander og appelsinskal.

OSTINDIEFAREREN

Tremasteren Cronborg, som sejlede på Ostindien, strandede i 1797 på, hvad der herefter kom til at hedde Ostindiefarerens Grund ved Gilleleje Flak 2,5 km ret nord for havnen. Lidt uheldigt, for det var en fisker fra Gilleleje, som var lods om bord på skibet.

Økologisk Pale Ale

Alc. 5,6 % vol.

IPA tilsat kamille. 

 

Strågul farve med tæt, hvidt skum. Aromaen er domineret af blomst, frugt, korn og halm. 

FYRMESTER FABER

Mens kong Frederik 7. i sommeren 1850 udgravede Søborg Slotsruin, boede grevinde Danner hos fyrmester Vilhelm Faber på Nakkehoved Østre Fyr, og kongen kom ofte på besøg. Her fik han vel et godt glas øl efter dagens møje ved den støvede udgravning.

Økologisk Porter

Alc. 6,5 % vol.

Engelsk-inspireret porter. 

En kulsort øl med chokoladefarvet skum. Kraftig duft og smags­noter af mørk chokolade og hårdt ristet kaffe. Tilsat røget malt og en god mængde humle, der giver en fin kompleksitet. 

JULEBRYG

I begyndelsen af 1900 tallet lå der et lille bryggeri på Gilleleje Hovedgade 13. Bryggeren hed Waldemar Bjørnsen. Bygningen ligger der endnu. Bryggeriets hovedprodukt var hvidtøl, men til jul bryggede Waldemar Bjørnsen en lidt stærkere øl, der bedre passede til den kraftige julemad. Denne øl ligner så godt det lader sig gøre den gamle Gilleleje juleøl.

Økologisk Red Ale

Alc. 6,4 % vol.

En smuk ravfarve med flot cremet skum. Dufter af korn, abrikos og nødder. Smagsnoter af malt, abrikos og appelsin. Har en behagelig julet bitterhed.

bottom of page